via: kunstmaandameland.nl

Ameland staat de hele maand november in het teken van kunst. Dit jaar is het thema ‘ontmoeting’. Verschillende kunstenaars uit het binnen- en buitenland, toeristen en eilanders verzamelen zich op het eiland voor het gevarieerde programma op verschillende locaties.

70 kunstenaars uit Nederland,  Zweden, Denemarken en Duitsland laten hun werk zien op plaatsen als galeries, musea, kerken en bij het gemeentehuis. Buiten bij de vuurtoren of bij het koaikershuus zijn er ook werken te bekijken.

Fotografie heeft dit jaar een speciale plaats in het programma. Zes Nederlandse fotografen, waaronder Maarten Corbijn en Alex Koeleman, exposeren hun werk tijdens de kunstmaand. Nieuw dit jaar in het programma is poëzie. Iedereen krijgt de kans om een gedicht te maken en in te sturen, aan het einde van de maand wordt het beste gedicht gekozen en iedere donderdagavond worden er poëzieavonden georganiseerd.

Aandacht is er ook voor de podiumkunsten. Tijdens de kunstmaand zijn er ieder weekend verschillende optredens te bezoeken en worden er iedere woensdag concerten georganiseerd door het conservatorium van Groningen.

Voor kunst en cultuur liefhebbers is november dus de ultieme maand om een bezoek te brengen aan Ameland. Naast de activiteiten rondom de kunstmaand, is het in november vaak ook nog aangenaam uitwaaien door de duinen van het eiland.