Op Ameland zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. Natuurlijk zijn er hotels, daarnaast kan men ook terecht met een tent of caravan op één van de campings. Daarnaast zijn er appartementen, bed & breakfast gelegenheden, woningen, bungalows, caravans die gehuurd kunnen worden en groepsaccomodaties.

Hotels en bed & breakfast

detail_largeAmeland beschikt over een twintigtal kleinere en grotere hotels waar toeristen kunnen verblijven. De meeste hotels liggen in de grotere plaatsen Nes en Hollum, maar er zijn er ook enkele in Ballum en Buren. Een bijzonder hotel is het hotel ‘Buren aan Zee’ wat op nog geen 100 meter afstand van de zee ligt. Ook is er een Stayokay Hostel in Hollum waar je in kamers met meerdere personen goedkoop kunt verblijven. Een meer kleinschalige en persoonlijke vorm van overnachten kan in een bed & breakfast bij de Amelanders thuis. De manier om het eiland op een andere manier te leren kennen!

Kamperen

Op het eiland ongeveer tien campings waar zowel met tenten als met caravans gekampeerd kan worden. Op sommige van de campings kunnen ook kant-en-klaar ingerichte stacaravans gehuurd worden. Een bekende kampeerplaats is Camping Duinoord, welke direct aan het Noordzeestrand bij Nes ligt. Een kleine en rustige familiecamping is de boederijcamping ‘Tussen Wad en Strand’ waar ook safaritenten en yurts gehuurd kunnen worden.

camping-duinoord-ameland

Bungalows, appartementen en woningen

In alle dorpjes van Ameland is een ruime keuze aan bungalowsappartementen en woningen die te huur zijn. De meeste bungalows maken deel uit van een vakantiepark, wat praktisch is: alle voorzieningen zijn direct bij de hand. Aan de andere kant is het huren van een ‘los’ appartement of huis ook een geweldige manier om Ameland in alle vrijheid te leren kennen.
Let op dat bij veel accommodaties huisdieren niet zijn toegestaan.

Groepsaccommodaties

Schoolklassen op kamp, familie-uitjes, bijeenkomsten van verenigingen. Veel toeristen komen in groepen naar Ameland en dan is het leuk om met z’n allen in één grote accommodatie te kunnen verblijven. Op Ameland is daar volop gelegenheid toe. Of de groep nu uit 10 of 100 personen bestaat, er is altijd wel iets geschikts te vinden.